Het Mobility Scouts Project

De Stichting Oudere Vrouwen Netwerk Nederland (OVN-NL) werkt samen met projectpartners uit Oostenrijk, Italië, Litouwen en Duitsland aan het project ‘Mobility Scouts’. Dit project heeft als doel: mét ouderen werken aan een leefomgeving die toegankelijk en aantrekkelijk is voor iedereen! Het project wordt ondersteund door financiering vanuit het programma Erasmus+. Gezamenlijk verrichten we onderzoek en ontwikkelen we activiteiten zoals een training voor ouderen en een handleiding. De partners vertalen de uitkomsten van het onderzoek naar hun eigen praktijk. De activiteiten in Zutphen die wij nu uitvoeren onder de naam Leeftijdsvriendelijk Zutphen vloeien hieruit voort.

Projectteam

Laura Christ en Inger Luijten coördineren het project in Nederland. Zij vertalen de uitkomsten van het Europese onderzoek naar de Nederlandse praktijk. Beiden zijn woonachtig in hanzestad Zutphen in de provincie Gelderland.

Op deze website worden activiteiten en nieuws gedeeld die te maken hebben met dit thema. Met name de activiteiten in de stad Zutphen omdat we daar gestart zijn met het op gang brengen van een beweging die kan leiden tot een nog leefbaarder Zutphen. Kijk bij Wat we doen om te zien wat de activiteiten binnen het project zijn. 

Adres

Proostdijsteeg 2

7201DP Zutphen

Telefoon

06 53 273 661